Laserskæremaskine skæreprincip, skæreproces introduktion

Laserskæremaskine skæreprincip, skæreproces introduktion

Skæreprincip
Det grundlæggende princip for laserskæring er: laseren samles på materialet, materialet opvarmes lokalt, indtil det overstiger smeltepunktet, og derefter blæses det smeltede metal væk med koaksial højtryksgas eller metaldamptryk, og lysstrålen bevæger sig relativt lineært med materialet, således at hullet kontinuerligt danner en meget smal breddespalte.

Servo system
I det store formatlaserskæremaskine, behandlingshøjden på forskellige steder er lidt forskellig, hvilket resulterer i, at overfladen af ​​materialet afviger fra brændvidden, så størrelsen af ​​den koncentrerede plet på forskellige steder ikke er den samme, effekttætheden er ikke den samme, laseren skærekvaliteten af ​​forskellige skærepositioner er inkonsekvent, og kvalitetskravene til laserskæring er ikke opfyldt.
Skærehovedet anvender et servosystem for at sikre, at skærehovedet er meget konsistent med skærematerialet, hvilket sikrer skæreeffekten.

Hjælpegas
En hjælpegas, der er egnet til det materiale, der skal skæres, skal tilsættes under skæreprocessen.Ud over at blæse slaggen væk i spalten kan den koaksiale gas også afkøle overfladen af ​​det behandlede objekt, reducere den varmepåvirkede zone, afkøle fokuslinsen og forhindre røg i at trænge ind i linsesædet for at forurene linsen og forårsage linsen overophedes.Valget af gastryk og type har stor indflydelse på skæringen.Almindelige gasser er: luft, ilt, nitrogen.

Skæreteknologi
Skæreprocessen er relateret til følgende faktorer:
Lasertilstand, lasereffekt, fokusposition, dysehøjde, dysediameter, hjælpegas, hjælpegasrenhed, hjælpegasflow, hjælpegastryk, skærehastighed, pladehastighed, pladeoverfladekvalitet.


Indlægstid: 06-06-2023

  • Tidligere:
  • Næste: